Elevii din 4 Școli Profesionale din țară au obținut mini granturi în valoare de 500$ per școală

În perioada 6-8 septembrie, 2017, Fundația de Binefacere Caritas Moldova a mers în vizită la 4 Școli Profesionale din țară pentru a înmâna mini granturile obținute de elevii participanți în proiectul „Educație Financiară pentru Tineri”.

“Prin implementarea proiectului “Educația financiară pentru tineri”, doi ani consecutiv, noi ne-am propus să îi învățăm pe tineri despre valoarea banilor în raport cu celelalte valori ale societății, despre diferența între nevoi și dorințe, prioritizarea cheltuielilor și cum să economisească eficient pentru achiziții de mare valoare. Ne aflăm în prezent la etapa când conștientizăm importanța educației financiare și ne dorim să le oferim tinerilor noi oportunități de dezvoltare, siguranță și securitate socială, dezvoltarea unor noi abilități care ar putea să îi transforme în viitori profesioniști, investitori și/sau afaceriști. Ne bucurăm de implicarea școlilor și interesul manifestat pentru proiectul nostru și le dorim în continuare mari succese!” - a declarat Arina Zîcu, coordonatorul proiectului „FLY”

Pe parcursul anului 2017, la cursul de „Educație Financiară pentru Tineri”, au participat circa 100 de studenți de la 4 școli profesionale din țară: Școala Profesională nr. 6 din Chișinău, Școala Profesională nr. 9 din Chișinău, Școala Profesională nr. 1 din Cahul și Școala Profesională nr. 3 din Bălți.

La finalul cursului, în urma unui test de evaluare, au fost selectați 25 cei mai buni studenții din cei 100, pentru a participa la tabără de vară „FLY – Summer Camp 2017”, desfășurată în perioada 19-23 iunie, la Vadul lui Vodă. Timp de 5 zile, în cadrul acestei tabere, elevii au participat la activități de cunoaștere și dezvoltare personală, leadership, promovare, iar la final au fost instruiți cum să completeze o cerere de obținere a unui mini grant în valoare de 500$ per școală.

Elevii au venit cu idei pornind de la lipsurile și necesitățile cu care se confruntă la Școala Profesională în care își fac studiile, și au înaintat câte 2-3 cereri de mini grant.

Astfel, pentru implementarea proiectelor scrise de către elevi, au fost selectate și aprobate de către comisia internă Caritas Moldova în colaborare cu sponsorul proiectului organizația Catholic Relief Services, următoarele Mini Granturi:

Școala Profesională Nr. 1, or. Cahul: elevii participanți în proiect au obținut mini grantul pentru achiziționarea unui Printer-Xerox performant, de care se vor folosi atât corpului didactic cât și consiliului elevilor și elevilor care își fac studiile în această instituție. Datorită acestei imprimante, în școală vor putea fi organizate diferite activități școlare și extrașcolare, va fi facilitat procesul de predare-învățare.

Sc-1-cahul

Școala Profesională Nr. 3, or. Bălți: datorită mini grantului obținut, elevii au achiziționat o boxa acustică și suport pentru boxă, care va facilita procesul de transmitere a informației în timpul evenimentelor importante.

sc-balti

„Școala profesională nr. 3 a fost dotată cu echipament vechi ceea ce prezinta o dificultate în organizarea unor evenimente importante în incinta școlii precum: careul de 1 septembrie și ultimul sunet, diferite concerte, concursuri organizate în cadrul programelor școlare. Fără microfon era greu să te faci auzit în mulțime. Acest echipament este absolut necesar pentru școala noastră și ne bucurăm nespus de mult că prin intermediul acestui proiect am avut posibilitatea de a achiziționa acest material.” – elev, Șc. Prof. Nr. 3, Bălți

Școala Profesională Nr. 6, or. Chișinău: datorită mini grantului obținut, elevii au achiziționat o imprimantă, un aparat de fotografiat, geanta și card de memorie, care va contribui la dezvoltarea școlii prin activități de promovare, deoarece vor putea realiza fotografii la evenimentele care au loc în incinta școlii.

Sc-6-chisinau

„Multitudinea de activități și programe pe care le realizăm în cadrul instituției din păcate rămâneau în umbră, deoarece școala nu deținea un aparat de fotografiat care ar fi fost prezent la orice eveniment: fie careu, ultimul sunet, dar și ore deschise, activități extrașcolare, ateliere de instruire etc. Prezența lui, ne-ar motiva și mai mult să prezentăm poze de la cele mai interesante evenimente din viața școlii, astfel școala noastră va fi mai „vizibilă” pentru ceilalți, vom putea atrage mai mulți elevi. Cu ajutorul aparatului de fotografiat vom ridica prestigiul școlii și în mediul on-line, astfel va deveni o școală modernă la fel ca multe altele din țările europene.” – elev, Șc. Prof. nr. 6, Chișinău

Școala Profesională Nr. 9, or. Chișinău: datorită mini grantului obținut, elevii au achiziționat un proiector și un ecran pentru proiector, care va ușura procesul de învățare prin utilizarea tehnologiilor moderne și va familiariza elevii cu noi metode de predare.

sc-nr-9-chisinau

„Școala are nevoie de un proiector care poate fi folosit în cadrul orelor de studii, împreună cu elevii, și anume în cadrul orelor de Bazele antreprenorialului. În lipsa tehnicii moderne, profesorul întâmpină dificultăți în procesul de transmitere a informației, nu poate face prezentări Power – Point sau să ne demonstreze filmulețe video. Deținerea tehnicii moderne va asigura un proces educativ – interactiv și explicit pentru elevi. Noile tehnologii permit prezentarea unor informații într-o abordare mai creativă și captivantă pentru elevi.” – elev, Șc. Prof. nr. 9, Chișinău

“Educație financiara pentru tineri” (FLY) este un proiect finanțat de către organizația Catholic Relief Service din SUA.
logo