Cursul de perfecționare a coordonatorilor și pedagogilor din cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova”

În perioada 8-10 noiembrie a.c., la Centrul Social Caritas Moldova din Chișinău a avut loc cea de-a doua sesiune de perfecționare a coordonatorilor, pedagogilor și voluntarilor în cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova” cu tematica „Comunicare și Jocuri de Dezvoltare a Abilităților de Comunicare”.

La acest seminar au participat reprezentați de la 11 comunități parohiale ale Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău, veniți cu scopul de a-și perfecționa cunoștințele în activitatea educativă din cadrul proiectelor taberelor creștine pentru copii.

Parteneri de implementare:
1. Parohia “Providența Divina”, Chișinău
2. Parohia “Sfântul Anton de Padova”, Crețoaia
3. Parohia “ Sfânta Ana”, Ungheni
4. Parohia “Nașterea Sfintei Fecioare Maria”, Grigorăuca
5. Sucursala Parohia “Nașterea Sfintei Fecioare Maria”, Petropavlovca
6. Parohia „Sfinții Arhangheli”, Bălți
7. Parohia “Înălțarea Sfintei Cruci”, Bender
8. Parohia “Preasfânta Inimă a lui Isus”, Stăuceni
9. Parohia “Sfântul Iosif”, Rîbniţa
10. Parohia “Sfânta Marta”, Slobozia Raşcov
11. Parohia “Sfântul Caetan”, Raşcov

IMG_4232 -web

Proiectul „Tabere de vară pentru copiii din Moldova”a fost lansat în iulie 2017 pentru o durata de 3 ani. Astfel, Caritas Moldova dorește să ofere un mediu favorabil de recreare și dezvoltare prin integrare a 1100 de copii din familii vulnerabile din Crețoaia, Ungheni, Chișinău, Grigorăura, Petropavlovca, Bălți, Râbnița, Stăuceni, Rașcov, Sloboda-Rașcov și Bender la taberele de vară organizate la casele parohiale locale, unde copiii și tinerii își pot dezvolta talentele și își pot îmbunătăți sănătatea.
Acest proiect reprezentă o oportunitate pentru Caritas Moldova de a crea un mediu favorabil în zonele rurale și urbane, unde copiii și tinerii își pot dezvolta talentele și pot îmbunătăți sănătatea. Taberele de vară parohiale vor stimula o dezvoltare distractivă și eficientă pentru copii. 

IMG_4330 - web

Training-ul s-a desfășurat într-o atmosferă productivă, activ-participativă grație expertului și psihologului Marcel Pascal și a inclus activități pe diverse teme, precum:

  1. Comunicarea în afaceri, probleme și complexități;
  2. Modele de comunicare;
  3. Comunicare non-verbală și verbală;
  4. Auto-prezentarea și auto-PR;
  5. Discursul public;
  6. Comunicarea cu părinții;
  7. Comunicarea în familie;
  8. Principii și valori ale comunicării cu copiii;
  9. Comunicarea cu copii de vârstă mai mică, mijlocie și mai înaintată.
  10. Caracteristici, probleme. Jocuri pentru comunicare.

Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A