Scop: Integrarea socială a copiilor din familii defavorizate şi a copiilor instituţionalizaţi, prin dezvoltarea aptitudinilor artistice, în cadrul Atelierului de creaţie din  Bender/Tighina.

Beneficiari: copii din familii social-vulnerabile cu abilităţi creative, cu vârste cuprinse între 9-17 ani şi copii din instituţii rezidenţiale.

Perioada de implementare: 2004 prezent

Metode de realizare:

- Activităţi în ateliere: pictură pe batic, confecţionarea jucăriilor, broderie şi broderie combinată, Mâini dibace.

-  Consiliere psiho-socială şi educaţie spirituală

- Jocuri  interactive, dezvoltarea unor relații interpersonale corecte şi prietenoase, educarea copiilor în spiritul  valorilor creștine

- Asigurarea unei mese calde

Realizări:

În 2013, prin intermediul  acestui proiect, copiii şi-au dezvoltat creativitatea, asiduitatea, au învăţat să lucreze în mod independenț. Lucrul în ateliere le-a permis copiilor să-şi sporească capacitatea de muncă şi să-şi folosească util  timpul lor liber. Astfel, în cadrul:

  1. Atelierului „Mâini dibace”: 14  copii au adoptat un stil nou de broderie (combinată cu mărgele şi panglici) şi jucării moi.
  2. Atelierului de broderie: 12 copii de la orfelinat au confecţionat şerveţele decorative, jucării moi şi din lemn.
  3. Atelierului „Pictură pe batic”: 16 copii din centru au fost implicați în design-ul peisajelor/ desenelor, conturarea liniilor cu ceară şi transferul culorilor pe batic.
  4. Cursului de etică creștină: 18 copii s-au familiarizat cu cele mai importante și vitale valori creștine și modul în care aceste valori pot fi aplicate în viața lor de zi cu zi. Au învăţat să ia atitudine față de fenomenele din societate, să comunice cu semenii şi persoanele mature.
  5. Cursului „Bazele eticii în societate și familie”:  9 copii au învățat care este rolul  părinților în familie, ce obligații au membrii de familie unul faţă de altul. Cum să te comporți în societate ( la școală, acasă sau în raport cu semenii ).
  6. Atelierului de jucării: 15 copii de la orfelinat au confecţionat jucării de pluș și păpuși de teatru, după care au prezentat scenete cu ajutorul propriilor creaţii.

În cadrul activităților comune, copiii au obţinut abilități de comunicare, au învăţat să găsească soluţii amiabile  pentru diverse situaţii conflictuale.

Donator: Caritas Cehia

Noutăți