Gândirea sistemică pe înțelesul tuturor

Secția Justiția Penală și Aplicare a Legii a Ambasadei SUA la Chișinău a organizat o serie de întâlniri sub forma unor mese rotunde cu participarea actorilor cheie din domeniul aplicării legii și a reprezentanților societății civile pe teme de leadership, dezvoltare și schimbare organizațională printr-o abordare de gândire sistemică.

Mesele rotunde au fost moderate de către un expert internațional – Dr Carol Ann Sharicz – practician, profesor, consultant și autor, al cărui cercetări s-au axat în principal asupra liderismului și gândirii sistemice.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova a fost părtașă la acest eveniment în data de 18 ianuarie 2017.

„Am avut o deosebită plăcere de a fi prezenți la atelier și a ne implica activ în discuțiile și activitățile propuse. ” – Arina Zîcu, Coordonator Proiecte Sociale „Caritas Moldova”

Este pentru prima dată când conceptul și practicile sistemelor de gândire vor fi introduse Inspectoratului General de Poliție (IGP). Aceste practici vor include un proces care implică în mod direct participarea cetățenilor la rezultatele de influențare a poliției comunitare, ridicarea și rezolvarea problemelor de corupție de către comunitate direct cu poliția. Acest model însă poate fi preluat de către oricare altă instituție. Important este de a înțelege necesitatea interconexiunilor din cadrul unui sistem (organizație) care duce la interacțiuni mai mari, consolidare a relațiilor, schimbului eficient de informații, dialoguri constructive și într-un final soluționarea problemelor.

Mulțumim organizatorilor pentru aceste subiecte interesante și discuțiile rezultate din acestea!