Instruirea „ Prevenirea arderii profesionale” în cadrul proiectului ”Ajutor persoanelor singuratice în etate” (HELP)

 

Statisticile demonstrează că profesiile afectate de ardere profesională sunt, în cea mai mare măsură, lucrătorii medicali şi profesorii. În acest context, pe 29 ianuarie 2016, în cadrul proiectului ”Ajutor persoanelor singuratice în etate”, a fost organizată instruirea asistenților medicali și sociali la tematica ”Ardere profesională”.

În cadrul acestei instruiri au fost realizate activităţi in scopul familiarizării participanţilor cu termenul de ardere profesională, etapele şi componentele, modalităţile de prevenire sau depăşire şi identificarea strategii eficiente de depăşire a arderii profesionale.

Cursul a fost predat de către expertul naţional Ludmila Şchiopu, care a pus accentul, în mod deosebit, pe formarea abilităţilor practice necesare asistenţilor medicali și lucrătorilor sociali, pentru realizarea obligaţiunilor sale.

Dl. Edgar Vulpe, Preşedintele Caritas Moldova care s-a implicat şi a moderat discuţiile din cadrul instruirii, a declarat: „Aceasta instruire le permite asistentelor medicale să pună întrebări şi să prezinte provocări şi dileme cu care s-au confruntat în munca”. Participanţii au împărtăşit bunele practici în reflectarea subiectelor referitoare la arderea profesională.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Acest training se desfășoară in cadrul proiectului ”Ajutor persoanelor singuratice în etate”  (HELP), care are drept obiectiv dezvoltarea unei rețele puternice de servicii de îngrijiri medico-sociale la domiciliu, promovarea politicilor care asigură integrarea serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu împreună cu celelalte servicii de sănătate, elaborarea unei platforme unice pentru advocacy, dialog politic, și voluntariatului.

Proiectul care are o durată de 3 ani, vine să acopere  lacunele existente  în programul de servicii medio-sociale de îngrijire a persoanelor în etate la domiciliu, în special, lipsa de asistență medicală și socială adecvată pentru persoanele în etate la domiciliu, excluziunea socială și  marginalizarea  persoanelor în etate de către membrii familiei și comunității, abordarea redusă din partea instituțiilor relevante de stat  pentru serviciile de asistența medico-socială a persoanelor în etate la domiciliu.

Proiectul HELP este finanțat de către Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) şi Caritas Austria.

logo donatori tng