Schimb de experiență, studiere și evaluare – Komensky Fond 2017

În perioada 22-24 Martie, la Viena (Austria), s-a desfășurat ședința partenerilor și membrilor Komensky Fond. În prima zi toți partenerii și-au împărtășit experiențe de succes, dar și bune practici din cadrul proiectelor. Caritas Moldova a fost reprezentată de către Alina Berdos, care a relatat despre activitățile copiilor de la Centrul de Zi pentru copii din mun. Bălți.
^E3DA3CC2169097483F1BC9ACAC9A001EF508F0E1F75FDF5F3A^pimgpsh_fullsize_distr

La eveniment au mai fost prezenți și membri din alte țări cum ar fi: Republica Cehă, România, Slovacia, Serbia și Ungaria.

1

Reprezentanții Caritas Austria Barbara Reiterer și Petra Kocen au deschis conferința cu un cuvânt de salut către toți participanții. De asemenea, cu un cuvânt de salutare către parteneri au venit și membrii ERSTE Foundation Alina Șerban, Barbora Orlikova și Franz-Karl Pruller.

3

La 23 Martie, Karin Bachinger de la Institutul Austriac de cercetare a prezentat rezultatele cercetării științifice despre Măsurile de prevenire a șomajului printre tinerii din Elveția. În urma prezentării, fiecare țară a prezentat experiențe practice de prevenire a șomajului în propria țară, astfel având loc schimb de idei, care în viitor ar putea fi implementate în proiecte.

2

Ivona Vidackovic, reprezentantă a Caritas Bosnia și Herțegovina, a prezentat un nou concept – BERA (Educație de bază pentru adulții de etnie romă). Noul proiect va avea ca parteneri următoarele țări: România, Italia, Portugalia și Austria. Proiectul urmează să fie finanțat de către Erasmus+, iar cu această ocazie membrii ședinței de lucru au putut afla cum pot aplica și ei la fondurile Erasmus+.

^5858D9A10C01C1F36632EE8CB45B5B933FB17520F6914604EE^pimgpsh_fullsize_distr
De asemenea, în cadrul conferinței s-a discutat și despre o nouă metodă de studiere pentru copiii marginalizați – SOLE. Această metodă urmează a fi introdusă în cadrul programului DARE, implementat în trei țări: Republica Moldova, România și Uсraina.