Ziua internațională a carității

Astăzi, mai mult poate ca în restul perioadei din an, oamenii pot să-și deschidă sufletele față de restul semenilor. În fiecare an, în data de 5 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Carităţii. Nobilul gest de a oferi bunuri celor nevoiaşi sau aşa-numitul act de caritate reprezintă factorul care relevă umanitatea din noi.

Ziua Internaţională a Carităţii a fost celebrată pentru prima dată la nivel mondial în anul 2013. În decembrie 2012, Adunarea Generală a ONU a desemnat, prin adoptarea Rezoluției 67/105, la inițiativa Ungariei, ca Ziua Internațională a Carității să fie celebrată în fiecare an la 5 septembrie, susținând faptul că actele caritabile pot contribui la promovarea dialogului, a solidarității și a înțelegerii reciproce între oamenii care provin din diferite civilizații, culturi și religii.

Totodată, sunt recunoscute eforturile caritabile depuse de numeroase organizații și persoane. Această dată nu a fost aleasă la întâmplare, data de 5 septembrie coincide şi cu trecerea la cele veșnice a Maicii Tereza de Calcuta, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979 „pentru activitatea întreprinsă în lupta de a depăși starea de sărăcie și suferință, care constituie, de asemenea, o amenințare la adresa păcii”.

„Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.” — Maica Tereza Teresa

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova vă mulțumește pentru gesturile frumoase pe care le faceți zi de zi și vă îndeamnă în continuare să realizați acte caritabile, iar împreună să contribuim la crearea unei societăți incluzive și mai rezistente.

Cu ocazia Zilei Carității, Caritas Moldova a donat aproximativ 150kg de haine pacienților Spitalului de Fritiziopneumologie din Vorniceni. Bunurile au fost colectate datorită oamenilor cu suflet mare din municipiul Chișinău.